anneknutsen

Plakat

Tittel: Everything will be better, when…

 

Postermind er et prosjekt som jeg drev sammen med to andre kunstnere, Marianne Moe og Line Olaisen. Postermind viste kunst i byrommet, og brukte plakaten som ramme og galleri. Poenget var å formidle kunst og kunstneriske ideer på en direkte og spontan måte.

Postermind hadde to visninger.

Les mer

 

BKFH (Bildende Kunstneres Forening i Hordaland) var 75 år i 2006. Dette ble blant annet markert med jubileumsutstilling på HKS og ute i byrommet.

 

En vesentlig del av utstillingen var et plakatprosjekt med arbeider fra 24 av BKFHs medlemmer. Plakatene ble vist både i utstillingen på HKS, samt ulike steder i byrommet.

Les mer

anne knutsen © 2006 BONO

 

 

 

Installasjon

Tittel: Noen tider av døgnet renner vannet langsommere.

 

anne knutsen © 2002 BONO

Video

Tittel: Ubetinget værelse II

Dette arbeidet tenker jeg som en kommentar til prestasjonssamfunnet, samt til det kroppsidealet som vanligvis møter oss gjennom reklamen og i samfunnet ellers. Det er ikke ment som en ironisering av reklamen, men mer som en motpol i samme språkform, hvor jeg fokuserer på kropp og seksualitet. Når huden ikke lenger er glatt og silkemyk, når man ikke lenger er interessant som forplantningspartner, eller når man ikke lenger er attraktiv yrkesmessig… På hvilket tidspunkt er det mennesket ”går ut på dato”? Er det døden, eller graden av ubrukelighet som setter dette datostemplet? Med utgangspunkt i, og med ønske om et korrektiv til disse dominerende sidene ved vår kultur, er det jeg spør om det er mulig å oppnå en større grad av ubetinget ”værelse”. Under hovedfagsutstillingen ble denne videoen presentert på lerret i Capa prieview aerea, i foajeen på Bergen kino. (som 10 sek. ”stillbilde” innimellom ”filmtrailere” og reklame)

 

Se videoen her.

anne knutsen © 2004 BONO

Video

Tittel: Ubetinget værelse I

Å kunne være tilstede i en situasjon slik situasjonen faktisk er, om en er på et retreatsenter, eller en befinner seg midt i høyhastighetsomgivelser. Sistnevnte er det altså jeg har ønsket å konsentrere meg om. Er det mulig å oppnå et ubetinget ”værelse” i seg selv, om man lar seg flyte med i omgivelsene rundt? Jeg har gjennom denne videoen ønsket å ville skape en virkningsfull kontrast mellom lyd og bilde. Billedmessig har jeg villet appellere til følelsene. Ved å sette til musikken av John Cage, ”Three Dances For Two Prepared Pianos” oppnår jeg den kontrasten jeg er ute etter. ”Wherever we are, what we hear is mostly noise. When we ignore it, it disturbs us. When we listen to it, we find it fascinating.” John Cage. Både i musikken og bildet er repetisjonen vesentlig… denne gjentagende rytmen. Jeg har hentet mye inspirasjon i den japanske kulturen; bl.a. i teseremonien, i tillegg har jeg hatt de tre japanske begrepene wabi, sabi og ma i bakhodet under utarbeidelsen av begge videoene. Kort fortalt kan begrepene forklares som følgende… Egenskaper som er knyttet til wabi-begrepet er beskjeden, uregelmessig, kontrastering, asymmetri og det enkle. Sabi kan forklares som den patina alder gir. Ma betyr en pause, et mellomrom.

anne knutsen © 2004 BONO

Video

Tittel: ”Han gikk lenge frem og tilbake i værelset, mintes og smilte, og så gikk minnene over til drømmer, og fortiden blandet seg i fantasien med det som skulle komme.” Anton Tsjekhov

 

Se videoen her. 

 

anne knutsen © 2006 BONO

Installasjon

Tittel: Bee

 

 

 

anne k.© 2007

Tekstil bok

Tittel: Uansett

 

 

anne knutsen – 2006 BONO

Installasjon/foto

Tittel: Løv

Installasjonen består av:
Fotografi 112 cm x 157 cm
Løv på gulvet.

 

Jeg tar med meg et blad hjem fra skogen om høsten, og slik er jeg med på å endre virkeligheten. Jeg skanner bladet, overfører motivet til tekstil, og skaper slik nye klonede blader, som jeg tar med meg ut i naturen igjen om våren, for å skape en tenkt virkelighet. Samtidig som jeg nok en gang blir en virkelighetsendrer.

 

anne knutsen © 2007 BONO

Tekstil bok

Tittel: Portrett

 

 

anne knutsen © 2006 / BONO

Videoinstallasjon

Tittel: Honninghjerter

 

En video av bier, som myldrer rundt på en bikubeplate, projiseres over hele installasjonen. I stolen ligger en bok med fortellingen Honninghjerter.

 

Betrakteren kan sette seg i stolen og bli lest for, samme fortelling som i boken;

Om en jente som er på besøk hos bestemoren sin.

Se videoen og hør fortellingen her.

Les fortelingen her.

anne knutsen © 2007 BONO